KnjigarnaSusan O'Halloran in Susan Delattre


Ženska, ki je našla svoj glas


Zgodba o ženski, ki išče svoje mesto in se odreče podrejeni molčečnosti, ko išče odgovore na vprašanja o pripadnosti, sodelovanju z ljudmi in prizadevanju za boljši svet.


VEČ O KNJIGI

147 strani | 12,5 x 20 cm | Mehka platnica book

    

Susan O'Halloran in Susan Delattre

Ženska, ki je našla svoj glas

Zgodba o ženski, ki išče svoje mesto in se odreče podrejeni molčečnosti, ko išče odgovore na vprašanja o pripadnosti, sodelovanju z ljudmi in prizadevanju za boljši svet.

13,35 
147 strani | 12,5 x 20 cm | Mehka platnica


Z dostavo Osebni prevzem za 0,00 €
Price
Sales price 13,35 €
Discount
Tax amount
POVZETEK

Ženska, ki je našla svoj glas pravljično upodablja junaško potovanje in težko pridobljeno modrost žensk, ki »so tekle z volkovi« in se vrnile, da bi povedale svojo zgodbo. Za vse, ki vedo, kaj pomeni izgubiti glas zaradi izdajstva, prevare, izgube, žalosti ali strahu, je knjiga resnično darilo, stkano iz magije, zdravljenja in upanja za čas, v katerem živimo.

O AVTORJU

Poleg del The Woman Who Lost Her Hearth in Ženska, ki je našla svoj glas je Susan O'Halloran napisala tudi Storybook Marriage, knjigo pravljic za odrasle, in The Hunt For Spring, slikanico za otroke. Posnela je številne zgodbe in pesmi, vključno z »Growing Up in Chicago« Zv. I. in II. , skupaj z Nancy Donoval in Beth Horner pa še »Mothers and Other Wild Women«.rnBila je plesna učiteljica, diskdžokej, televizijska gostiteljica, pisala je scenarije in nastopala; trenutno je zaposlena kot svetovalka in oblikovalka učnih gradiv za Bea Young Associates.rnKot zgodbarka je sodelovala na Wild Onion Storytelling Celebration v Chicagu in National Storytelling Festival's Exchange Place v Jonesboroughu v Tennesseeju. Ima dva odrasla sinova, Terryja in Pestona Lukea, pa tudi vnukinjo Lily Serene. Živi v Evanstonu v Illinoisu, razen pozimi, ko jo lahko najdete v toplejših krajih.


Susan Delattre je delala predvsem kot učiteljica likovnega pouka, rada pa je tudi nastopala. Poučevala je ples na minnesotski univerzi, bila je članica minneapoliškega ženskega gledališča At the Foot of the Mountain in namenjala veliko svojega časa vzgojno izobraževalnemu delu v minnesotskih šolah.rnZadnje čase se največ ukvarja s pripovedovanjem zgodb na delovnemu mestu svetovalke, pa tudi z nastopi v vzgojno izobraževalnih okoljih. Trenutno raziskuje »informacijsko pripovedovanje zgodb«, obliko, ki sporoča tako »hard podatke« kot širši obseg domišljijskih občutkov.rnUkvarja se tudi z negovanjem zemlje - s hranjenjem semen, z vrtnarjenjem, razvijanjem kmetijstva in hranilnih sistemov. Ko si zaželi miru in prenove, obišče stare rečne doline in gorske grebene v zahodnem Wisconsinu.

KOLOFON

Prevedla VERA ČERTALIČ
Oblikoval TOMAŽ PLAHUTA
Izdal in založil ENO
Natisnil MATFORMAT
Naslov izvirnika THE WOMAN WHO FOUND HER VOICE

PODATKI O KNJIGI

Zgodba
147 strani
Mehka platnica
© 2002
12,5 x 20 cm
ISBN 961-6359-08-8

DELI VSEBINO

Bralci so tudi kupili

minuta-nesmisla

Minuta nesmisla

13,35 €
zdravilni-obredi

Zdravilni obredi

14,19 €
zgodba-o-ani-la

Zgodba o Ani-la

18,57 €
Z Enovicami vas bomo obveščali o novostih, popustih in ostalih ugodnostih.
Please wait
Z Enovicami vas bomo obveščali o novostih, popustih in ostalih ugodnostih.
Please wait

Eno d.o.o.

 

Rutarjeva ulica 2
5000 Nova Gorica • Slovenija
zalozba@eno.si • www.eno.si

facebook mail
© 2016 Eno d.o.o.

Eno d.o.o.

 

Rutarjeva ulica 2 • 5000 Nova Gorica • Slovenija zalozba@eno.si • www.eno.si

facebook mail
© 2016 Eno d.o.o.

Vse pravice pridržane.